| © Laure Calbeau
| © Djâke
| © Djâke
| © Djâke
| © Djâke
| © Djâke
| © Djâke
| © Djâke

Verbouwing van de schuur Grand-Pont

Alle facetten van gehouwen steen

Type
PlaatsingIn situ
Type opdracht
privaat
Jaar
2017
Ontwerp
Djâke
Opdrachtgever
Privé
Adres
5650 Pry
Belgium
Export
PDF

Hergebruikmaterialen en hoeveelheden

- Parementbreukstenen gerecupereerd bij afbraakwerken: 110 m²
- Tegels in arduinsteen gerecupereerd bij afbraakwerken: 27 m²
- Dorpels, boordstenen en treden in arduinsteen geleverd door aanneming Gouthier: 5 dorpels, 19 treden
- Kasseien in gres, afkomstig van de groeve van de Hazotte: 127 m²
- Bakstenen afkomstig van een professionele leverancier: 12m²

Het project

Voor dit verbouwingsproject van een oude schuur tot eengezinswoning hebben de architecten van bureau DJÂKE en de bouwheer ervoor gekozen het karakter van het bestaande gebouw te behouden. Dit bracht hen ertoe elementen die werden gerecupereerd bij vroegere verbouwingen van het bestaande gebouw opnieuw te gebruiken. Hier waren de betrokkenen meteen voor te vinden. Ze gingen ook op zoek naar andere elementen die in het project konden worden verwerkt en die het karakter konden geven. Hiervoor hebben ze talloze bezoeken gebracht aan professionele leveranciers van hergebruikelementen. Dankzij dit minutieuze onderzoekswerk waren alle materialen al beschreven en waren de leveranciers al gekozen bij de opstelling van het uitvoeringsdossier.

Om de prijsoffertes te vergemakkelijken, gaven de aannemers er de voorkeur aan afzonderlijke prijzen in te dienen voor de levering enerzijds en voor de plaatsing van de hergebruikelementen anderzijds.

Er werden meerdere bezoeken met de aannemer georganiseerd zodat de keuzes rechtstreeks bij de leveranciers van hergebruikmaterialen konden worden gemaakt.