Voorbeelden

 

Filtrer

Vliegtuighanger wordt busterminal

Hergebruik van een stalen structuur uit WOII

De structuur van de overkapping van het OV-knooppunt was oorspronkelijk een Britse T2-hangar uit de tweede wereldoorlog. In 1958 werd deze heropgebouwd op het vliegveld Zestienhoven, te Rotterdam...

Van het ene parketpatroon naar het andere

Visgraat wordt Hongaarse punt

De oorspronkelijke parket in visgraat-patroon dateert uit de 19de eeuw. Het Parket was afkomstig uit een gebouw te Brussel, waar hij niet langer gewenst was. De bouwheer heeft de parket...

Océade

Openbare verkoop van een zwembadinterieur

Na dertig jaar dienst moest het waterpretpark Océade in 2018 verplicht plaats ruimen voor het NEO-project. De site waarop België’s snelste en langste waterglijbanen zich bevonden wordt omgebouwd...

Mundo-A

Een kantoorgebouw ingericht met hergebruik-systeemwanden

Mundo A is een nieuwe kantoorgebouw in Antwerpen, voorbehouden voor maatschappelijk geëngageerde organisaties. B-architecten en de opdrachtgever hebben zichzelf de ambitie gesteld om de milieu-...

Queen of the South

Een extravagante staalkaart aan bouwantiek

Architect Marcel Raymaekers geraakte al vroeg in zijn loopbaan gefascineerd door “historische stijlobjecten”: interieurs of onderdelen van gebouwen die dikwijls zeer bewerkt zijn en waarvan de...

Farmhouse

Een demonteerbare constructie, opgebouwd adhv hergebruikmaterialen

Het Farmhouse, te vinden op de Thurn en Taxis site, is oorspronkelijk ontworpen geweest als een tijdelijke structuur. Het paviljoen maakte het hart uit van Parckfarm, de 2014-editie van...

De Leuvense Sint-Geertruiabdij

Hergebruik van oorlogspuin in een eclectische gevel

De Sint-Geertruiabdij in Leuven bestaat uit een bijzonder geheel aan verschillende gebouwen, waarvan het meest merkwaardige ongetwijfeld de Thiéry-vleugel. 

De kanunnik en architect Armand...

Huisuitbreiding met hergebruiktegels

Bij de verbouwing van een woning in Brussel werd de vloer van de eetkamer uitgevoerd in keramische hergebruik-tegels. De architecten van atelier d’architecture AUXAU bezochten, aan de hand van...

Albert I Park

Hergebruikbaksteen in een project dat infrastructuur en publieke ruimte koppelt

Aanvullend op hun ontwerp voor de heraanleg van ’t Zand in Brugge, tekenden West 8 + Snoeck & Partners ook twee kleinere publieke plekken uit langs het Brugse water. Deze twee plekken dienen...