| © MAMOUT
| © MAMOUT
| © MAMOUT

Project “Charles Malis” in Molenbeek

Recuperatiekassei als binnenvloer – een klassieker heruitgevonden

Type
Plaatsing
Type opdracht
publiek
Jaar
2016
Ontwerp
MAMOUT architectesLD2 architectureStéphanie Willocx, Architecte
Opdrachtgever
Administration Communale de Molenbeek-Saint-Jean
Adres
1080 Molenbeek-Saint-Jean
België
Export
PDF

Hergebruikmaterialen en hoeveelheden

- Kasseien geleverd en geplaatst door Nijst: 230 m²
- Verlichtingsarmaturen geleverd door RotorDC en geplaatst door Elite: 59 stuks

Het project

230 m² kasseien in porfier werden geplaatst in deze voormalige sigarettenfabriek die werd verbouwd tot antenne van het gemeentebestuur van Sint-Jans-Molenbeek. De kasseien zijn afkomstig van wegenwerken. Van elke kassei werd de bovenste centimeter afgezaagd om de vloer opnieuw mooi vlak te maken en het gebouw zo toegankelijk te maken voor personen met beperkte mobiliteit. De 59 verlichtingsarmaturen van de loketten en de kantoren, die oorspronkelijk ingebouwd waren zijn hier als losse opbouwelementen aan de plafond bevestigd.