| © Frank Stabel
| © Frank Stabel
| © Frank Stabel
| © Frank Stabel
| © Frank Stabel
| © Atelier Scheldeman, Aline Veelaert & Jolan Vanderstuyf

Café Josee

Hergebruik voor de inrichting en akoestiek van een bar

Type
Plaatsing
Type opdracht
privaat
Jaar
2017
Uitvoering
Atelier ScheldemanAline Veelaert & Jolan Vanderstuyf
Ontwerp
Atelier ScheldemanAline Veelaert & Jolan Vanderstuyf
Fournisseurs: 
Rotor Deconstruction
Adres
Vosstraat 2
2140 Antwerpen
Belgium
51° 11' 54.6576" N, 4° 27' 10.6632" E
Export
PDF

Hergebruikmaterialen en hoeveelheden

​Alle materialen geleverd door Rotor DC
- Glasdallen: 18 stuks
- Radiatoromkasting als lambrisering: 15m2
- Akoestische plafondpanelen: 20 stuks

Het project

Café Josee werd geopend door 2 enthousiaste vriendinnen. In lijn met hun menukaart die bestaat uit lokale gerechten, kozen ze voor de inrichting ook voor lokaal te vinden materialen. Hun oog viel op hergebruik. Atelier Scheldeman, ism aline veelaert & jolan vanderstuyf tekenden het project uit. De zeshoekige akoestische panelen, afkomstig uit het ‘De Ligne’ gebouw van Marcel Lambrichs, werden volgens een imaginair grid bevestigd aan het plafond. Daarnaast werden er kleurrijke, maanvormige glasdallen ingegoten in het betonnen toogblad. De toog werd verder bekleed met oude radiatorpanelen, die ook terugkomen bij de zitbanken.