Maris Natuursteen

Contact

Impulsstraat 9
2220 Heist-op-den-Berg
België
51° 3' 51.0948" N, 4° 42' 7.7004" E
tel 01 524 87 46
fax 01 525 17 52

Gemeenschapscentrum Werf 44

3200 m² porfier voor binnen- en buiteninrichting

CONIX RDBM Architects ontwierp in Schilde wat ze een “cultuurvilla” noemen. Een groot en toegankelijk gebouw met een cultureel programma (het huisvest verschillende lokale culturele organisaties...

Gemeenteplein van Molenbeek

6300 m² kasseien in Belgisch porfier

Historisch gezien was België een van de belangrijkste producenten van straatkasseien in porfier. Op het einde van de 19de eeuw vervaardigde een van de belangrijkste producenten in België – de...

Specialiteiten
Kasseien, boordstenen en klinkers
Biedt ook aan
Stenen vloeren
Aankoopvoorwaarden
Vanaf 50 m2.
Services
Transport
Openingsuren

ma-vr 8u-12u / 13u-18u | za 9u-12u

Het bedrijf Maris werkt, zoals hun naam doet raden, met natuursteen voor kasseien en andere vloerelementen in natuursteen.

Ze zijn georganiseerd in twee filialen die nauwsluitend samen werken: Maris Natuursteen, enerzijds, biedt nieuwe stenen aan; Jos Maris anderzijds, is gespecialiseerd in de recuperatie van natuursteen. Bij deze laatste vind men gesteenten als Zweedse graniet, zandsteen, Belgische porfier, witte zandsteen, Balegemse steen en ook zogenaamde “Napoleonkoppen” of Bourgondische kasseien.

Maris beschikt over het nodige machinepark voor het transformeren en bewerken van hun verschillende stenen. Ze hebben bijvoorbeeld een toestel waarmee kasseien in twee kunnen worden gezaagd. De onderkant levert een kassei op met een nieuw en vlak uitzicht. Het overblijvende stuk kassei kan dan nog steeds gebruikt worden in projecten van minder grote omvang.

Daarnaast is Maris ook actief in het aanleggen van kasseien. Ze hebben de aanleg van onder andere de Grote Markten van Brussel en Lierse op hun actief.