Deuren

Per reeks

Opvallend bij de deuren die te vinden zijn in de sector van het hergebruik, is de enorme verscheidenheid aan stijlen, perioden van herkomst en gebruikte materialen (met pitchpine als meest courante houtsoort). Deuren met een certificaat van branddeur zijn vrij zeldzaam.

Deuren kunnen vrij gemakkelijk worden ontmanteld en zijn dan ook interessant voor de doorverkoop. Reeksen hebben meer waarde dan afzonderlijke deuren.

Het afbijten van deuren gebeurt bij sommige handelaars systematisch, is bij andere optioneel en zit bij een derde, kleine categorie helemaal niet in het aanbod. Een andere dienst die soms wordt aangeboden is het opnieuw dimensioneren. Als een deur 1 tot 1,5 cm smaller moet worden gemaakt, wordt er gewoon aan beide kanten wat af geschaafd. Als ze sterker moet worden verkleind, wordt ze uit elkaar gehaald om het middendeel te kunnen inkorten en daarna weer in elkaar gezet. De meeste schrijnwerkers leveren dit soort diensten. Sommige schrijnwerkers hebben ook een techniek om ze op een gepaste manier te verbreden met het toevoegen van een lat.

Het is niet onmogelijk om deuren te vinden waar nog het originele kozijn bij hoort, maar daarvoor is het toch even zoeken. Kozijnen zijn fragiel en daarom is het niet gemakkelijk om ze weg te halen en al evenmin om ze opnieuw te plaatsen. Bovendien is het voor de verkoper een echte logistieke uitdaging om een kozijn samen met ‘zijn’ deur te bewaren. Sommige handelaars laten eventueel kozijnen in de gewenste stijl maken en gebruiken daarvoor oude pitchpine met hetzelfde uitzicht.

Bij gespecialiseerde handelaars staat op elke deur een nummer. Zo vindt hij ze gemakkelijk terug in zijn prijslijst en kennen hij en de koper ook haar afmetingen en de reeks waartoe ze behoort.

Eenheden :

per stuk of per reeks

Geconstateerde prijzen:

sterk verschillende prijzen van verkoper tot verkoper:

Veelvoorkomendheid:

courant

Handelaars

Gespecialiseerde handelaars Behandelt ook
Antwerpen
Brussels Hoofdstedelijk Gewest
Frankrijk
Henegouwen
Limburg
Luik
Luxemburg
Namen
Nederland
Oost-Vlaanderen
Vlaams-Brabant
Waals-Brabant
West-Vlaanderen