Blauwe hardsteen

Alle vormen komen voor in de natuur

Blauwe hardsteen is niet weg te denken uit het architecturale landschap van België. Op de markt van tweedehands goederen is deze steen trouwens zeer courant. Er bestaan tientallen toepassingen van:

Blauwe hardsteen kan op meerdere manieren worden afgewerkt (gebouchardeerd, geciseleerd, gevlamd, gezaagd, enz.) of gewoon niet. Sleet kan bij oude stenen leiden tot reliëf- en kleurverschillen in het oppervlak.

Zware steen

Blauwe hardsteen heeft een dichtheid van 2,6 t/m³ en is dus relatief zwaar. Daar dient u het vervoermiddel op af te stemmen. Sommige handelaars leveren aan huis. De meeste gespecialiseerde verkopers hebben het nodige materieel om de steen te snijden, te zagen, af te werken, enz. Vaak wordt het oppervlak gezandstraald om het gelijkmatig te maken. Dikke stenen kunnen worden verzaagd tot meerdere plavuizen. Sommige worden in twee gezaagd, zodat u niet alleen dunnere plavuizen hebt (nuttig bij vloerverwarming), maar ook twee keer zo veel oppervlakte kunt plaveien.

Wat geldt voor bakstenen en pannen, geldt ook voor objecten in blauwe hardsteen als drinkbakken en vloeren: ze worden kunstmatig verouderd.

Eenheden :

Geconstateerde prijzen:

Veelvoorkomendheid:

Zeer courant materiaal.

Handelaars

Gespecialiseerde handelaars Behandelt ook
Antwerpen
Brussels Hoofdstedelijk Gewest
Frankrijk
Henegouwen
Limburg
Luik
Luxemburg
Namen
Nederland
Oost-Vlaanderen
Vlaams-Brabant
West-Vlaanderen